Friday, March 12, 2010

2nd attempt of making homemade chocolate :)

Comei tak choc bear ni? Last weekend angin rajinku datang so aku pun try la wat choc bear ni utk anak2. Alhamdulillah hasilnya tak mengecewakan. Kali ni aku guna choc milk compound jenama Serbourne. Rasanya choc ini lebih mudah mencair berbanding jenama Beryl's. Adah kata choc Beryl's tu from Indon jadi ianya kurang kualiti. iye ke??? Wallahualam. Berat choc bear ni 14g-18g tanpa filling. nyam nyam..

Yang bentuk daun tu aku pakai silicone mold. Mahal tau mold tu...tp berbaloi sebab choc dpt dikeluarkan dengan lebih mudah :) Camana rupa mold tu lupa lak aku nk amik gmbr. huhuhu

Alamak ! Choc bear ni berpeluh lak. Ni 6 biji khas utk my biras Lyn anak beranak. Depa suma memang suka makan choc. Nanti mak ngah free (rajin) mak ngah wat lg ek..

Tengok tu Fatimah..betul2 menikmati chocolate ..hahaha


1 comment:

  1. hihihi...ank2 ako suka...dia ckp t makngah bt lg taw!!!!

    mimah...comeynyer ank buah ako sorg nie...huhuhuhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails